We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

En strah manj za stanovalce porušene hiše na Lopati

24 0 0
06.10.2018

Šele slabe tri mesece po nesreči Bučarjevi z Lopate nekoliko lažje spijo. V tem tednu so namreč gradbeni stroji dokončno zrušili stavbo, ki je bila uradno razglašena kot nevarna in je zato toliko bolj napenjala že tako načete živce družine. Gre za primer, ko se je zavoljo nestrokovnega posega v hiši, z namenom ureditve izolacije in drenaže, del hiše zrušil.

Na srečo pri tem nihče ni bil poškodovan. Barbara Bučar in njena mama, ki sta bili takrat v hiši, sta ob zvokih, da nekaj močno poka v stenah, še pravočasno pobegnili iz stavbe. "Najbolj nas je bilo strah, kako bodo hišo porušili, saj je sosednja hiša zelo blizu. Kar vsi po vrsti smo zajemali sapo, ko se je gradbeni stroj z žlico približal sosednjima hišama. A niti najmanjši delček ni priletel v drugo hišo. Vsem skupaj se je odvalil kamen iz srca, strah je izginil. Moram reči, da so bili izvajalci zelo strokovni. Vse je potekalo tako, kot so si zamislili, dela so izvajali počasi, vmes so gradbišče polivali z vodo in podobno. Res, poklon jim," opisuje Bučarjeva.

Njeno navdušenje nad rušitvijo je ob dejstvu, da je zaradi nestrokovnega posega tistega izvajalca, ki naj bi jim bil hišo izoliral,........

© Večer