Η Δικαιοσύνη πνέει τα λοίσθια καιρό τώρα, η πρόταση ωστόσο της Εισαγγελέως για απαλλαγή του Ηλία Μίχου λόγω αμφιβολιών για τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας με τη μορφή του εξαναγκασμού, αποδεικνύει ότι η Θέμις στη χώρα μας ούτε τυφλή είναι, ούτε ζυγαριά και σπαθί κρατά, όπως ορίζει η ρωμαϊκή μυθολογία.
Η πρόταση της Μαρίας Ελένης Νικολού προκαλεί όχι μόνο το «κοινό περί δικαίου αίσθημα», αλλά την ίδια τη φιλοσοφική θεωρία με την οποία εφαρμόζεται το Δίκαιο.

*** Η απογοήτευση έδωσε τη θέση της στην οργή και η ντροπή στον θυμό. Πώς γίνεται να μιλάμε για «συνείδηση» και «συναίνεση» όταν η συζήτηση αφορά ένα 12χρονο κορίτσι; Τι κρίση μπορεί να έχει ένα 12χρονο παιδί; Η πρόταση της εισαγγελέως είναι πέρα από κάθε λογική και απορρίπτει όλες τις καταθέσεις και όλες τις γνωματεύσεις των ψυχολόγων. Ο βιασμός, ναι, προϋποθέτει βία, αλλά δεν είναι βία όταν δείχνει κάποιος όπλο; Όταν απειλεί τη ζωή σου; Όταν απειλεί την οικογένειά σου;

Από τη στιγμή που η εισαγγελέας προτείνει την αθώωση του Μίχου για το αδίκημα του βιασμού ανηλίκου, η φράση “έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη” πεθαίνει οριστικά. Πάει, ψόφησε αυτό.

— Billy Butcher (@vpng13) March 14, 2024

*** Μιλάμε για ένα ανήλικο παιδί, το οποίο δεν έχει δομήσει την προσωπικότητα του, δεν έχει δομήσει βούληση περί σεξουαλικής ελευθερίας και είναι ευάλωτο σε ψυχολογικές επιρροές και κοινωνικές. Αυτά δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμονας για να τα καταλάβεις, αρκεί να είσαι πατέρας ή μητέρα.

Που απευθύνεσαι όταν η αδικία έρχεται από την Δικαιοσύνη?

— Xrysa Katsarini (@xrysa_katsarini) March 13, 2024

*** Η πρόταση της Εισαγγελέως επανέφεραν στο προσκήνιο τις δεκάδες φωτογραφίες του Ηλία Μίχου με πολιτικούς και κληρικούς. Δικαιολογούμαι να αναρωτηθώ αν η Δικαιοσύνη ελέγχεται από συγκεκριμένος κύκλους που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το κυβερνών κόμμα; Αυτό σκέφτονται όλοι οι Έλληνες από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι το Καστελόριζο. Μπορεί κάποιος να μας επιβεβαιώσει με κάποιον τρόπο ότι αυτό δεν συμβαίνει;

Θυμίζω μια λεπτομέρεια:
Ο #Μιχος στην προσαγωγή του στο εισαγγελέα επέλεξε να φορέσει φούτερ κολλεγίου Αθηνών. pic.twitter.com/V86qeddV0n

— julia PD🫧 (@arisbilly2) March 13, 2024

*** Κι αν η Δικαιοσύνη χειρίζεται με αυτόν τον απίθανό τρόπο την υπόθεση, πώς περιμένουμε άλλα παιδιά που βρεθούν στο μέλλον σε αντίστοιχες καταστάσεις να μιλήσουν; Από πού και από ποιον θα πάρουν θάρρος να βγουν μπροστά και να καταγγείλουν κάποιο κάθαρμα που βρέθηκε στην παιδική ζωή τους.

Υπόθεση #12χρονης#Κολωνός: Πως μπορεί να μην είναι βιασμός η συνεύρεση με ένα ανήλικο παιδί;
Ποιος αξιακός κώδικας βαφτίζει συναίνεση τον βιασμό ενός παιδιού;

Openℹ️📽️2:06#12χρονη #Μιχος #Εισαγγελεας #δικαιοσυνη #παιδοβιαστή pic.twitter.com/nvrCOkiJMF

— antonis kelaidonis (@antonkelaidon) March 13, 2024

*** Και να έχεις από πάνω τη συνήγορο των κατηγορουμένων, Βάσω Πανταζή (στο παρελθόν είχε υπερασπιστεί τον Ηλία Κασιδιάρη και τον Επαμεινώνδα Κορκωνέα), να λέει «δυστυχώς αυτό το κορίτσι είχε επιλέξει, για να επιβιώσει, μια συγκεκριμένη στάση ζωής». Δεν μπορεί ένα 12χρονο παιδί να έχει στάση ζωής γιατί είναι 12χρονο. Θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε; Δεν ξέρω, σηκώνω τα χέρια ψηλά…

Είχε επιλέξει το παιδί να κάνει την ζωή αυτή
🤬 pic.twitter.com/sYxLKx69yn

— Ιερώνυμος boss (@JeronymoBoss2) March 14, 2024

*** Μέχρι και «πορνοστάρ» ειπώθηκε ότι είναι η μικρή.

«Το παιδί έχει κλειστεί σε ένα δωμάτιο, δεν βγαίνει καθόλου και κλαίει.
Αρνείται να πάει στο σχολείο.
Είναι χάλια δηλαδή.
Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι αυτό το παιδί είναι το θύμα.
Δεν είναι ούτε εκδιδόμενη γυναίκα, ούτε πορνοστάρ όπως την είπανε μέσα στο δικαστήριο οι… pic.twitter.com/JeuzqaIRRy

— Areti Athanasiou (@AretiAthanasiu) March 14, 2024

H NTAMA

QOSHE - Η Δικαιοσύνη ίσως εκδίδεται, όχι τα 12χρονα - Η Ντάμα
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Η Δικαιοσύνη ίσως εκδίδεται, όχι τα 12χρονα

10 27
15.03.2024

Η Δικαιοσύνη πνέει τα λοίσθια καιρό τώρα, η πρόταση ωστόσο της Εισαγγελέως για απαλλαγή του Ηλία Μίχου λόγω αμφιβολιών για τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας με τη μορφή του εξαναγκασμού, αποδεικνύει ότι η Θέμις στη χώρα μας ούτε τυφλή είναι, ούτε ζυγαριά και σπαθί κρατά, όπως ορίζει η ρωμαϊκή μυθολογία.
Η πρόταση της Μαρίας Ελένης Νικολού προκαλεί όχι μόνο το «κοινό περί δικαίου αίσθημα», αλλά την ίδια τη φιλοσοφική θεωρία με την οποία εφαρμόζεται το Δίκαιο.

*** Η απογοήτευση έδωσε τη θέση της στην οργή και η ντροπή στον θυμό. Πώς γίνεται να μιλάμε για «συνείδηση» και «συναίνεση» όταν η συζήτηση αφορά ένα 12χρονο κορίτσι; Τι κρίση μπορεί να έχει ένα 12χρονο παιδί; Η πρόταση της εισαγγελέως είναι πέρα από κάθε λογική και απορρίπτει όλες τις καταθέσεις και όλες τις γνωματεύσεις των ψυχολόγων. Ο βιασμός, ναι, προϋποθέτει βία, αλλά δεν είναι βία όταν δείχνει κάποιος όπλο; Όταν απειλεί τη ζωή σου; Όταν απειλεί την........

© Documento


Get it on Google Play