CHP'nin 'ittifak' teklifini reddeden İYİ Parti'de sular durulmuyor.

15 Aralık 2023 günlü Aydınlık’ın haberinin başlığı şöyle:

“Operasyon partisi dağılıyor.”

31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere tek başına girme kararı alan İYİ Parti’de arka arkaya istifalar yaşanmaya devam ediyor.

Son olarak İstanbul İl Başkan Yardımcısı Cem Koçtürk de partisinden istifa etti.

Aydınlık’ın haberine göre İYİ Parti'den istifa eden isimler şöyle:

Parti kurucularından Taylan Yıldız,

Parti Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner,

Ankara Milletvekili Adnan Beker,

İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu

Ankara Mamak İlçe Teşkilatı'ndan 62 üye,

Samsun İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri,

Parti Kurucusu ve eski Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin,

Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu,

27. Dönem Antalya Milletvekili Hasan Subaşı,

Zonguldak Merkez İlçe Teşkilatı'ndan 64 üye,

İYİ Parti'yi kuran 200 kişiden 70'i geçtiğimiz yıllarda partiden istifa etti.

Bir yandan istifalar, bir yandan görevden almalar… Teşkilatlarda gerilim büyüyor. 2017’de MHP’yi bölerek kurulan İYİ Parti çözülüyor. 6 yıl içinde aralarında milletvekilleri, genel başkan yardımcıları ve kurucuların da yer aldığı çok sayıda yönetici Akşener ile yolunu ayırdı.

Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Filistin'i savunan HAMAS'ı hedef almıştı. HAMAS'ı terör örgütü olarak gördüğünü ifade eden Akşener'e Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı yanıt vermişti.

Bursalı, “Gladyo Kraliçesi Akşener de aslanlar gibi mücadele eden HAMAS'ı İsrail mevzilerinden hedef alıyor ve görevini yerine getiriyor” demişti.

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, İYİ Parti’deki gelişmelerin sorulması üzerine Aydınlık’a şöyle konuştu:

“İYİ Parti bir operasyon partisi olarak Gladyo tarafından kuruldu. Başına da Gladyo kraliçesi Meral Akşener getirildi. O zaman Vatan Partisi olarak bunu, bu açıklıkta ifade ettik. Plan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’ni bölmek, kopardıkları parçayı Meral Akşener önderliğinde CHP’nin üzerinden PKK’nın yanına oturtmaktı. Operasyonun birinci aşamasında Gladyo başarılı oldu. MHP’yi böldü. İYİ Parti’yi kopardı ancak İYİ Parti'nin milliyetçi bir tabanı var. İlk başta MHP içindeki muhalefetleri nedeniyle bu operasyona razı oldular. Fakat ileri aşamada operasyonun bütün amacı ortaya çıktı. İYİ Partililer kendilerini CHP üzerinden PKK’nın partisinin yanında buldular. Parti parçalandı… İYİ Parti dağılıyor. Meral Akşener’in siyasi hayatı da sona eriyor.”

Gelin şu Meral Akşener’i daha yakından tanıyalım.

Kurucusu olduğu İYİ Parti'nin aynı zamanda genel başkanı. 1995 ve 1999 Türkiye genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi (DYP) milletvekili olarak Meclis’e giren Akşener, 3 Kasım 1996 tarihinde Susurluk kazası sonrası İçişleri Bakanlığı görevinden istifa eden Mehmet Ağar'ın yerine İçişleri Bakanlığı görevini üstlenerek Türkiye tarihindeki ilk kadın İçişleri Bakanı oldu.

3 Kasım 2001 tarihinde MHP’ye katıldı. 2007 Türkiye genel seçimlerinde MHP İstanbul Milletvekili olarak Meclis’e girdi. Bu süre içinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye siyasi işler alanında başdanışmanlık yaptı.

Kasım 2015 genel seçimlerinde MHP'nin oy kaybederek TBMM’de temsil edilen dördüncü parti olması üzerine kurultay talebinde bulundu. Mahkeme kararıyla yapılacak olan MHP olağanüstü kongresi için genel başkan adayı oldu. 8 Eylül 2016 tarihinde partiden ihraç edildi.

İYİ Parti, Meral Akşener öncülüğünde 25 Ekim 2017'de kuruldu. 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimi için İYİ Parti'nin seçime katılabileceği konusunda oluşan tartışmalardan sonra Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 15 milletvekilinin kendi partisine geçmesini talep etti. Böylece oluşan Meclis grubu sayesinde İYİ Parti hem teşkilatlarının oluşması hem de grup kurulması nedeniyle seçime girmeye hak kazandı.

Bu işbirliğinden sonra CHP İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Muğla, Aydın ve Hatay'da aday gösterdi. İYİ Parti ise Konya, Denizli, Balıkesir, Gaziantep, Trabzon, Samsun ve Sakarya'da aday gösterdi.

İYİ Parti yapılan seçimlerde büyükşehir ve il belediyesi kazanamadı, fakat oy oranı ile 3. parti oldu. İstanbul, Ankara, Bolu, Antalya, Mersin, Bilecik, Artvin, Ardahan ve Kırşehir gibi illeri CHP kazandı.

22 Temmuz 2019 günlü Sabah şöyle yazdı:

“Akşener'e sahip çıkın onu koruyun' talimatını veren Fetullah Gülen'in MHP'yi ele geçirme operasyonunun perde arkası da ortaya çıkmaya devam ediyor. MHP'nin başına getirilmek istenen Meral Akşener'in FETÖ'yle ilişkisi sosyal medyada paylaşılan videoyla bir kez daha gözler önüne serildi

“MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi devirip CHP-HDP ve MHP üçlüsüyle kaos koalisyonu kurmak isteyen Fetullah Gülen, MHP'yi ele geçirmek için Meral Akşener kozunu oynadı…

“FETÖ'nün tüm finans kaynaklarının kurutulmasıyla da ağır darbe yiyen örgüt son bir çırpınışla siyasi figür olarak Meral Akşener'i görevlendirdi...

“Gülen'in örgüt mensuplarına Meral Akşener'i koruyun talimatını vermişti. FETÖ'yle ilişkisinin deşifre olmasıyla panikleyen Meral Akşener'in örgütle bağlantısı sosyal medyada paylaşılan videoyla bir kez daha ortaya çıktı” deniliyor ve Sabah, “İşte Meral Akşener ve FETÖ ilişkisini gözler önüne seren video” diyerek Akşener’in 4. Türkçe Olimpiyatlarında yaptığı konuşmasını yayımlıyordu. Akşener, Türkçe Olimpiyatları’nda “gel bitsin bu hasretlik” diye konuşuyordu.

Meral Akşener, bir TV programında bu konunun sorulması üzerine şu yanıtı veriyordu:

"Evet gittim fakat Devlet Bahçeli'nin görevlendirmesi ve imzası ile gittim, arşivlere bakarsanız beni oraya kimin gönderdiğini bulabilirsiniz. Ben partinin temsilcisi olarak orada bulundum."

“Akşener, AKP kuruculuğundan FETÖ’nün talimatıyla vazgeçti.”

22 Mayıs 2021 günlü Aydınlık’ın manşet haberinin başlığı böyleydi. Haberi okuyalım:

“İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, 2001’de AK Parti kurucusu olmayı kabul etti, ama son anda vazgeçti. Aydınlık'a bilgi veren güvenilir bir kaynak Abdullah Gül’ün Akşener’in kurucu olması için ısrar ettiğini hatırlattı. Kaynak, 'Saptamamıza göre, FETÖ son anda Akşener’i vazgeçirdi.' dedi.

“2015 yılında katıldığı bir televizyon programında Bülent Arınç, Akşener ile ilgili şu bilgileri vermişti:

“Ben Meral Akşener’i çok severim. AKP’nin kurucusu olacaktı, Afyon’daki toplantıya gelecekti gelemedi… Son zamanlarda edepsizin birisi kötü bir şey deyince ona sahip çıkan da birisiyim.”

Meral Akşener gazete ve televizyonların Ankara temsilcilerine öğle yemeği verdi. Göksu Lokantası'nda verilen yemekte Akşener, “AK Parti benim evimde kuruldu. O günlerin mahremi açılmak isteniyorsa ben varım” dedi. Akşener’in bu sözlerle ne anlatmak istediği tam anlaşılamadı. Ancak gazeteciler arasında “Akşener bu yemeği bu sözleri söylemek ve bir yerlere mesaj vermek için düzenlemiş olmalı” yorumları yapıldı.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın Türkiye ziyaretinde görüştüğü üç siyasetçiden biri de Akşener’di. Clinton, 16 Temmuz 2011’de İstanbul Conrad Hotel’de önce Selahattin Demirtaş, ardından Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener ile görüştü. Görüşmelere, ABD derin devletinin operasyon görevlileri olarak bilinen ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Philip Gordon ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone da katıldı.

Devlet Bahçeli, Clinton’ın davetini kabul etmemişti. Akşener toplantıya Bahçeli’nin emri ile katıldığını söylemişti ama MHP kaynakları bunu yalanladı. O dönem, Akşener’in görüşmeye katılmasını, Hillary Clinton’ın Başkanlık seçimlerinde kampanyasına milyonlarca dolar bağış yapan Fethullah Gülen’in istediği yönündeki iddia basına yansımıştı.

Akşener, Clinton görüşmesine daha sonra FETÖ’den gözaltına alınan Ali Serim adlı kişiyi de götürmüştü. Ali Serim, Ergenekon ve Balyoz davalarının tetikçisi, FETÖ’nün kapatılan gazetesi Taraf’ta yazdığı bir yazıda PKK açılımına destek vermişti.

Ali Serim’in adı 15 Eylül 2016’daki FETÖ soruşturmasına da karıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün MHP’ye sızma girişimi iddiasıyla ilgili soruşturma açtı, 33 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Gözaltına alınan isimlerden birisi de Ali Serim’di.

Gazeteci-yazar Sabahattin Önkibar’ın “Asena – Meral Akşener’in dünü ve bugünü” adlı kitabında yer alan ‘Akşener’e Fethullah görevi’ başlıklı bölüm şöyle: “Çiller, Ayvaz Gökdemir çıktıktan sonra sekreterine şu talimatı verir: ‘Meral’i (Akşener) bulun, hemen buraya gelsin.’

Çiller’in Meral Akşener’e ilk sözü şu olur:

‘Sen Müslümanlığı iyi biliyorsun… Bu Fethullah Hoca benim için çok önemli. Ayvaz Hoca’yı görevlendirmiştim ama o beceremedi. Bundan sonra bunlarla teması sen sağlayacaksın. Tanıyor musun Fethullah Hoca’yı?’

Akşener: ‘Hoca’yı tanımıyorum ama Kocaeli’ndeki birkaç adamını biliyorum. Onlar kanalıyla ulaşırım.’

Çiller: ‘Ben de haber gönderirim. Bundan sonra Ayvaz Bey yerine Meral sizinle muhatap olacak diye… Aman göreyim seni, bunlarla iyi ilişki kur.’

Akşener: ‘Emredersiniz.’

Meral Akşener’in Fethullah Cemaati’yle ilişki serüveni böyle başlar. Peşi sıra Akşener birkaç kere Fethullah Hoca’yı ziyaret eder ki yanında bir keresinde Celal Adan, diğerinde Nevzat Ercan vardır. Bunlara ilaveten Akşener, Tansu Hanım’ın Fethullah Gülen’le yaptığı sekiz görüşmenin birisinde bulunmuştur.”

Akşener, Fetullah Gülen'i İçişleri Bakanı iken şimdinin TBMM Başkanvekili MHP'li Celal Adan’ın organizasyonu ile Altunizade’deki evinde ziyaret ettiğini söylemiş ve “Gülen'i Altunizade'deki evinde ziyaret ettim” demişti.

Akşener, Cumhuriyet’in sorularını yanıtlarken hakkındaki FETÖ bağlantısı konuşunda şunları söylemişti:

"Ben, Tayyip Bey ile o dönemin Fetullah Gülen’i ve sonrasında bu dönemin FETÖ’sü arasında şeyh mürit ilişkisi olmadığını biliyorum. Tayyip Bey hiç de hoşlanmazdı. Peki Sayın Erdoğan kim seni bu masaya oturttu? Bunları kayıtlara geçireceğim. Kulağına kim ne fısıldadı da sevmediğin insanlarla masaya oturdunuz… Ben hayatımda Fetullah Gülen’i İçişleri Bakanı iken dönemin DYP İstanbul İl Başkanı ve şimdinin TBMM Başkanvekili Celal Adan’ın organizasyonu ile dönemin valisi ve emniyet müdürü ile birlikte Altunizade’deki evde gördüm. Türkçe Olimpiyatları'ndaki konuşmada ise Türkiye’ye geldiklerinde kendilerini yabancı hissetmediklerini anlatmışım."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi devirip CHP-HDP ve MHP üçlüsüyle bir koalisyonu kurmak isteyen Fethullah Gülen, MHP'yi ele geçirmek için Meral Akşener kozunu oynamıştı.

QOSHE - Gladyo Kraliçesi (1) - Hikmet Çiçek
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Gladyo Kraliçesi (1)

71 37
30.12.2023

CHP'nin 'ittifak' teklifini reddeden İYİ Parti'de sular durulmuyor.

15 Aralık 2023 günlü Aydınlık’ın haberinin başlığı şöyle:

“Operasyon partisi dağılıyor.”

31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere tek başına girme kararı alan İYİ Parti’de arka arkaya istifalar yaşanmaya devam ediyor.

Son olarak İstanbul İl Başkan Yardımcısı Cem Koçtürk de partisinden istifa etti.

Aydınlık’ın haberine göre İYİ Parti'den istifa eden isimler şöyle:

Parti kurucularından Taylan Yıldız,

Parti Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner,

Ankara Milletvekili Adnan Beker,

İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu

Ankara Mamak İlçe Teşkilatı'ndan 62 üye,

Samsun İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri,

Parti Kurucusu ve eski Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin,

Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu,

27. Dönem Antalya Milletvekili Hasan Subaşı,

Zonguldak Merkez İlçe Teşkilatı'ndan 64 üye,

İYİ Parti'yi kuran 200 kişiden 70'i geçtiğimiz yıllarda partiden istifa etti.

Bir yandan istifalar, bir yandan görevden almalar… Teşkilatlarda gerilim büyüyor. 2017’de MHP’yi bölerek kurulan İYİ Parti çözülüyor. 6 yıl içinde aralarında milletvekilleri, genel başkan yardımcıları ve kurucuların da yer aldığı çok sayıda yönetici Akşener ile yolunu ayırdı.

Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Filistin'i savunan HAMAS'ı hedef almıştı. HAMAS'ı terör örgütü olarak gördüğünü ifade eden Akşener'e Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı yanıt vermişti.

Bursalı, “Gladyo Kraliçesi Akşener de aslanlar gibi mücadele eden HAMAS'ı İsrail mevzilerinden hedef alıyor ve görevini yerine getiriyor” demişti.

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, İYİ Parti’deki gelişmelerin sorulması üzerine Aydınlık’a şöyle konuştu:

“İYİ Parti bir operasyon partisi olarak Gladyo tarafından kuruldu. Başına da Gladyo kraliçesi Meral Akşener getirildi. O zaman Vatan Partisi olarak bunu, bu açıklıkta ifade ettik. Plan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’ni bölmek, kopardıkları parçayı Meral Akşener önderliğinde CHP’nin üzerinden PKK’nın yanına oturtmaktı. Operasyonun birinci aşamasında Gladyo başarılı oldu. MHP’yi böldü. İYİ Parti’yi kopardı ancak İYİ Parti'nin milliyetçi bir tabanı var. İlk başta MHP içindeki muhalefetleri nedeniyle bu operasyona razı oldular. Fakat ileri aşamada operasyonun bütün amacı ortaya çıktı. İYİ Partililer kendilerini CHP üzerinden PKK’nın partisinin yanında buldular. Parti parçalandı… İYİ Parti dağılıyor. Meral Akşener’in siyasi hayatı da sona eriyor.”

Gelin şu Meral Akşener’i daha yakından tanıyalım.

Kurucusu olduğu İYİ Parti'nin aynı zamanda genel başkanı. 1995 ve 1999 Türkiye genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi (DYP) milletvekili olarak Meclis’e giren Akşener, 3 Kasım 1996 tarihinde Susurluk kazası sonrası İçişleri Bakanlığı görevinden istifa eden Mehmet Ağar'ın yerine İçişleri Bakanlığı görevini üstlenerek Türkiye tarihindeki ilk kadın İçişleri Bakanı oldu.

3 Kasım 2001 tarihinde MHP’ye katıldı. 2007 Türkiye genel seçimlerinde MHP İstanbul Milletvekili olarak Meclis’e girdi. Bu süre içinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye siyasi işler alanında başdanışmanlık yaptı.

Kasım 2015 genel seçimlerinde MHP'nin oy kaybederek TBMM’de temsil edilen dördüncü parti olması üzerine kurultay talebinde bulundu. Mahkeme kararıyla yapılacak olan MHP olağanüstü kongresi için genel başkan adayı oldu. 8 Eylül 2016 tarihinde partiden ihraç edildi.

İYİ Parti, Meral........

© Aydınlık


Get it on Google Play