Vallahi okunur. Eğer kamuda kariyer (akademi, savunma sanayi, uzmanlık, kaymakamlık vs.) düşünmüyorsanız bence iyi bir alternatif. Hele hele aktif bir işiniz varsa, başarılı bir aile şirketiniz mevcutsa veya ticaret yapma kabiliyetiniz yüksekse örgün öğretimden ziyade açık öğretim daha iyi bir alternatif olabilir.

Lisans okumadaki maksat, okuduğunuz alana ilişkin temel kavramları öğrenmek, alanınızla ilgili karşılaştığınız problemleri fark edebilmek ve bu problemlerin çözüm yolları konusunda bilgi sahibi olmak. Bu birikim, ortalama bir çalışma temposu ile açık öğretimde de elde edilebilir. Okumayı seven, çok çalışkan, araştırmacı bir öğrenci olmadığınız müddetçe açık öğretim ile örgün öğretim öğrencisi arasında bilgi birikimi açısından anlamlı bir fark oluşmaz.

Programlı ders takibi ve ders dinleme açısından örgün öğretim önemli bir disiplin kazandırıyor gibi gözükse de dijital dünyanın getirdiği kısa süreli öğrenme isteği sebebiyle artık örgün öğretim de yeteri verimlilikte değil. Öğrenciler bilgiye en kısa yoldan ve en temel şekilde ulaşmak istiyor. Açık öğretim fakülteleri ise bu isteği fazlasıyla karşılıyor. Çok fazla kaynakla yormadan, derse ilişkin öğrenilmesi gereken temel bilgiler verilip, test usulü sınavla bu bilgilerin pekiştirilmesi sağlanıyor. Verilen bilgiler piyasa uygulamaları için fazlasıyla yeterli zaten.

Sınav disiplini açısından da açık öğretim öğrencileri daha şanslı bence. Çünkü sınav gözetmenliklerini profesör, doçent ünvanlı hocalar yapıyor ve kopya çekme ihtimaliniz neredeyse sıfır. Sınav binalarının güvenliği de emniyet teşkilatı tarafından sağlanıyor. Bu lüks örgün öğretimde yok valla.

Açık öğretim okurken çalışıp tecrübe kazanarak, piyasa tarafından tanınarak örgün öğretimin veremeyeceği önemli bir donanımı da elde edeceğiniz muhakkak.

Peki açık öğretim bu kadar güzelse örgün öğretim neden var. Örgün öğretim, Ar-GE (araştırma geliştirme) ve nitelikli Ür-Ge (ürün geliştirme) yapacak insan kaynağını yetiştirmek ve bu insanlara yoğun çalışma disiplini kazandırmak için var. İnovasyon ve katma değer fikri üretecek, ülkeyi yüksek teknoloji seviyesine çıkartacak insan kaynağı için var. Piyasada iş yapacaksanız vakit kaybetmeyin örgün öğretimle, açık öğretim en iyisi. Başarılar.

QOSHE - Açık öğretimde Okunur mu? - Hüseyin Çetinsoy
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Açık öğretimde Okunur mu?

16 0
24.04.2024

Vallahi okunur. Eğer kamuda kariyer (akademi, savunma sanayi, uzmanlık, kaymakamlık vs.) düşünmüyorsanız bence iyi bir alternatif. Hele hele aktif bir işiniz varsa, başarılı bir aile şirketiniz mevcutsa veya ticaret yapma kabiliyetiniz yüksekse örgün öğretimden ziyade açık öğretim daha iyi bir alternatif olabilir.

Lisans okumadaki maksat, okuduğunuz alana ilişkin temel kavramları öğrenmek, alanınızla ilgili karşılaştığınız problemleri fark edebilmek ve bu problemlerin çözüm yolları konusunda bilgi sahibi olmak. Bu birikim, ortalama bir çalışma temposu ile açık öğretimde de elde edilebilir. Okumayı seven, çok çalışkan, araştırmacı bir öğrenci olmadığınız müddetçe açık öğretim ile örgün öğretim öğrencisi arasında bilgi birikimi açısından anlamlı........

© Merhaba Haber


Get it on Google Play