Få dage før sin femårsfødselsdag var August på vej ind til byen sammen med mig. Ind til byen ja. Det er et begreb, en talemåde, som vi alle dage har brugt herude i Virklund, når turen er gået ind til store Silkeborg. Ind til byen - »that’s a good vending! Maybe we can use that in another klumme«, fristes jeg til at sige i disse tider.

Men tilbage til turen med August. Vi var i bil og holdt stille på Frederiksberggade. Helt stille. Bommene var nede. Det gav anledning til den quiz, som alle silkeborgensiske børn kender: Hvor kommer toget fra? Fra Herning eller fra Aarhus? Fra venstre eller fra højre. Mens vi ventede på afgørelsen spurgte den knap femårige sin far: »Er det statsministeren, der bestemmer, hvor toget kommer fra?«

Udover at anerkende min søn for et glimrende spørgsmål, måtte jeg jo svare, at han ikke var helt galt på den. Dog med den tilføjelse, at statsministeren har så travlt, at hun har fået en transportminister til at tage sig af det med toge og bomme. Hertil lød kommentaren: »Jamen far - hvorfor er det ikke dig?«

Han er en kvik dreng, den lille August. Hans far blev ganske vist ikke transportminister, men klummeskribent smager da lidt derhenad. Jeg kan ikke fjerne bommene, men det er der dæleme også mange trafikministre, der heller ikke har evnet. Og havde sagerne stået lidt anderledes, så ved man jo aldrig, hvordan det var gået. Da jeg i sin tid rendte det midt-og vestjyske område tyndt, som næstformand i Venstres Ungdom i Ringkøbing Amt, var formanden såmænd den nuværende transportminister.

Jeg synes transportministeren skal droppe alle planer om en ny jernbane mellem Aarhus og Silkeborg. Det er alt for dyrt, smadrer en vældig masse skov og ender ud med en løsning, som kun de færreste kan bruge til noget.

Jeg bor i Virklund og arbejder i Viby. Viby J som de siger i toget. Efter planen skal en ny jernbane ikke have stop i Viby. Jeg skal altså ind til centrum af Silkeborg for at tage et tog til Aarhus C og derfra videre til Viby. Glem det. Det kommer aldrig til at ske.

Jeg er næppe den eneste. Mon ikke, der også findes gode folk i den nordlige del af Silkeborg, der eventuelt skal på arbejde i Skejby. Hvad i alverden skal de inde på banegården i Aarhus? Eller for den sags skyld »ind til byen«?

Ideen om moderne, selvkørende busser synes jeg vældig godt om. Jeg er klar over, at det er på ideniveau, men et sted skal man jo starte. Hvem ved om busserne med tiden også kan erstatte den eksisterende jernbane, som i så fald kunne omdannes til den smukkeste cykelrute akkurat som Naturstien. Så er vi også hele spørgsmålet om bommene kvit. Men mens de stadig er her, husk da quizzen og de små og store spørgsmål her i livet.

Glædelig jul.

QOSHE - Midtjyske Meninger: Ind til byen - Christoffer Trane Løvstad
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Midtjyske Meninger: Ind til byen

9 0
22.12.2023

Få dage før sin femårsfødselsdag var August på vej ind til byen sammen med mig. Ind til byen ja. Det er et begreb, en talemåde, som vi alle dage har brugt herude i Virklund, når turen er gået ind til store Silkeborg. Ind til byen - »that’s a good vending! Maybe we can use that in another klumme«, fristes jeg til at sige i disse tider.

Men tilbage til turen med August. Vi var i bil og holdt stille på Frederiksberggade. Helt stille. Bommene var nede. Det gav anledning til den quiz, som alle silkeborgensiske børn kender: Hvor kommer toget fra? Fra Herning eller fra Aarhus? Fra venstre eller fra højre. Mens vi ventede på afgørelsen spurgte den knap femårige sin far: »Er........

© Midtjyllands Avis


Get it on Google Play