We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Ostali bodo brez zelenice

28 0 0
25.09.2018

V teh dneh bodo zelenico med dvema blokovskima naseljema na Jenkovi cesti v Velenju zavzeli gradbeni stroji podjetja Kograd Igem. Če bo šlo vse po načrtih, bo na mestu zelenice čez dobro leto zraslo 15 oskrbovanih in deloma že opremljenih stanovanj ter parkirišče s 24 parkirnimi mesti, skupaj vredno 1,5 milijona evrov.

V vmesnem času bodo na občini šele uredili finančne podrobnosti projekta - prijavili so se na javni razpis za sofinanciranje oskrbovanih stanovanj, ki ga je objavil stanovanjski sklad (trenutno še usklajujejo podrobnosti), in po njihovih neuradnih informacijah naj bi bili pri tem uspešni. Sofinanciranje naj bi potekalo tako, da polovico stanovanj sklad odkupi, drugo polovico pa bo občina financirala s pomočjo ugodnega posojila sklada. Po besedah vodje občinskega urada za razvoj in investicije Alenke Rednak naj bi pogodbo podpisali do konca leta.

V času gradnje bodo izpilili kriterije, po katerih bodo starejše občanke in občani, nad 65 let, lahko postali najemniki novih stanovanj,........

© Večer