Türkiye’nin meselesi sanâyileşememek değildir. Hattâ sanâyileşememiş olmak, gelişmeler, bilhassa bu uğurda ödenen insânî bedeller dikkâte alındığında bir târihsel fırsat olarak görülmesi için çok sayıda sebep vardır. Sanayi insanlığın üzerinden bir kasırga gibi geldi geçti. En son Çin bu kasırgaya tutuldu. Şu aralar Çin’den gelen haberler hiç de iç açıcı değil. Evet teknolojik birikimlerini de güçlendiriyorlar. Ama üzerlerinde sanayileşmenin getirdiği bütün yüklerle berâber. Ama sanayileşmeyi “beceremeyen” Hindistan bu açıdan çok daha şanslı. Tekno gelişimlerle uyumlu yeni atılımlarla, zannediyorum ki önümüzdeki on senelerde çok daha başka yerlerde olacak.

Pırıl pırıl binlerce Türk mühendisi, gecesi ve gündüzü ile çalışarak KAAN’ı ortaya çıkardı. Uçaktaki en çarpıcı başarı, başta yazılımlar olmak üzere en ileri teknolojik aksâmın sonuna kadar milli olmasıydı. Motorların şimdilik dışarıdan gelmesi bir mahzur değil. Bu kabiliyetli nesiller bir kaç sene içinde onu da yapacaklardır. Dediğimiz gibi; mesele çok başka ve derinlerde…

QOSHE - KAAN üzerine - Süleyman Seyfi Öğün
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

KAAN üzerine

107 7
26.02.2024

Türkiye’nin meselesi sanâyileşememek değildir. Hattâ sanâyileşememiş olmak, gelişmeler, bilhassa bu uğurda ödenen insânî bedeller dikkâte alındığında bir târihsel fırsat olarak görülmesi için çok sayıda sebep vardır. Sanayi insanlığın üzerinden bir kasırga gibi geldi geçti. En son Çin bu kasırgaya tutuldu. Şu aralar Çin’den gelen haberler hiç de........

© Yeni Şafak


Get it on Google Play