Hiç kuşkusuz terörle mücadeleye yönelik hükümetin izlediği yöntemlere ilişkin belirli eleştiriler geliştirilebilir. Terörle mücadelenin konsepti, tarzı ve ortaya çıkarttığı sonuçlara ilişkin besleyici eleştirel bir ortam tesis edilebilir. Fakat burada kırmızı çizgi, Türkiye’de terörle mücadele anlamında toplumsal ve siyasal bütünlüğü zedeleyecek spekülatif davranışlardan kaçınılmasıdır. Nihayetinde terör örgütleri, eylemlerini sadece siyasal amaçlı icra etmemektedirler. Terör örgütleri herhangi bir eylem ve saldırı sonucunda hedef kitlesinde psikolojik tedirginlik yaratmak ve güvenlik algısına yönelik soru işaretleri de uyandırmak ister. Söz konusu toplumsal vasatın oluşması durumunda, terör örgütleri daha fazla tartışılmakta ve onlarla mücadelede sonuç alma durumu bir kat daha zorlaşmaktadır. Bu sebeple içeride siyasal partilerin birlik görüntüsünden uzak bir tavır sergilemeleri, topyekun mücadele anlamında zaaflar olduğuna işaret edebilir.

Hem Osmanlı son dönemi hem de Milli Mücadele’deki anlamlı gayretleri ile hatırladığımız Mehmed Akif Ersoy’un milliyetçilik akımları ile ters yüz olan Osmanlı’daki tefrika sürecine yaptığı atıflar bugünümüzü anlama adına önemlidir. Akif’in “girmeden tefrika bir millete düşman giremez” dizelerinin anlamı, parçalı toplumların ne denli zafiyet içerisinde olduğunu göstermesi açısından kıymetlidir. Terörle mücadele gibi kritik bir alanda, toplumsal ayrılığı artırma yönündeki beşinci kol faaliyetlerine prim verilmemesi, ve asgari müşterekte bulunulması büyük önem arz etmektedir.

QOSHE - Terörle mücadelede birlik görüntüsü - Turgay Yerlikaya
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Terörle mücadelede birlik görüntüsü

6 1
18.01.2024

Hiç kuşkusuz terörle mücadeleye yönelik hükümetin izlediği yöntemlere ilişkin belirli eleştiriler geliştirilebilir. Terörle mücadelenin konsepti, tarzı ve ortaya çıkarttığı sonuçlara ilişkin besleyici eleştirel bir ortam tesis edilebilir. Fakat burada kırmızı çizgi, Türkiye’de terörle mücadele anlamında toplumsal ve siyasal bütünlüğü zedeleyecek spekülatif davranışlardan kaçınılmasıdır. Nihayetinde terör örgütleri, eylemlerini sadece siyasal amaçlı icra etmemektedirler. Terör örgütleri herhangi bir eylem........

© Yeni Şafak


Get it on Google Play