We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Šrot prepričan, da bo ostal župan

16 2 49
03.10.2018

Že v novih prostorih je aktualni župan Bojan Šrot včeraj predstavil svojo novo stranko kot tudi svojo novo ekipo. Političnih novincev, med katerimi sta izjemi nekdanji prvi mož celjske SDS Janko Požežnik ter svetnik SLS Srečko Erjavec, Šrot ni opisal kot nove obraze, temveč kot nove ljudi, ki imajo kaj pokazati. Nekateri so javnosti vseeno popolni neznanci. Kljub vsemu Šrot verjame v popoln uspeh na teh volitvah in obenem že zdaj namiguje, da namerava kandidirati tudi čez štiri leta, če mu bo le uspelo prepričati ženo Katarino Karlovšek. "Sam nisem kaj veliko v dvomih, ali bom župan ali ne. Verjamem v prepričljivo zmago na teh volitvah. Verjamem, da bo tudi naša svetniška lista temu sledila," je napovedal Šrot.

Če ga volivci vendarle ne bi podprli, bi tudi samo ime njegove stranke Celjska županova lista, ki trenutno šteje okoli 400 članov, do volitev pa naj bi jih okoli 700, bilo nekoliko v navskrižju z dejanskim stanjem. "Saj je ime stranke preprosto spremeniti v Bivšega celjskega župana listo. Ampak tega v naslednjem mandatu še ne bo treba narediti," nekoliko šaljivo pripomni Šrot.

Precej "razposajeno" je odgovarjal tudi na nekatera druga novinarska vprašanja. Denimo na vprašanje, kje bo njegova stranka po decembru imela svoje prostore. Znano namreč je, da je Šrot prostore za svojo stranko v Stanetovi 10 s soglasjem občine najel iz stečaja podjetja SGP Nova. Občina je po predkupni pravici prostore iz........

© Večer